open-navfaktor-logo
search
Čeka prvjenac
Demirović: Nadam se da ću u srijedu ispuniti san
Pripreme A reprezentacije Bosne i Hercegovine za utakmice sa Crnom Gorom i Danskom su u punom jeku.
30.05.2021. u 20:00
get url
text

- Na svakom treningu je primjetno da smo svi fokusirani i spremamo maksimalno se za naredne mečeve. Pričamo dosta na sastancima, radimo analize. Svi imamo isti cilj, a to su pobjede u obje utakmice. Prva je veoma blizu, protiv Crne Gore. Ako svi pružimo maksimum siguran sam da ćemo pobijediti - rekao je Ermedin Demirović.

Demirović se nada i prvom golu u dresu A tima:

- S obzirom na to da sam napadač, od mene se očekuju golovi i nadam se da ću postići svoj prvijenac za reprezentaciju. To je nešto o čemu sam maštao kao dijete i nadam se da će mi se taj san ispuniti već u srijedu. Međutim, u prvom planu je tim i bitnije je da ostvarimo pobjedu, a gol će kad tad doći.

Igrač sredine terena Vladan Danilović je uoči današnjeg treninga izjavio:

- Četvrti je dan kako se spremamo za ove utakmice i kao što je to uobičajeno na okupljanju reprezentacije, atmosfera je odlična. Imamo sve uvjete da se spremimo najbolje što možemo i sve protiče prema zacrtanom planu. Željno iščekujemo utakmice i nova dokazivanja. Očekujemo dobre rezultate i pobjede koje bi nam mnogo značile za samopouzdanje. Od samo starta priprema selektor nam postavio jasne ciljeve i razmišljamo samo o tome kako da što spremnije dočekamo utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.