open-navfaktor-logo
search
Svečanost u Sarajevu
Delegacije UEFA-e i FS Srbije najbrojnije na otvaranju zgrade N/FSBiH
Među gostima iz inostranstva najbrojnije delegacije imat će Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) i Fudbalski savez Srbije (FSS)
21.11.2018. u 14:54
get url
text

Sutrašnjoj svečanosti otvaranja nove zgrade administrativnog centra Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu prisustvovat će vodeći ljudi svjetskog, evropskog i fudbala u regionu.

Među gostima iz inostranstva najbrojnije delegacije imat će Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) i Fudbalski savez Srbije (FSS), saznaje Anadolu Agency (AA).

Delegaciju UEFA-e predvodit će predsjednik Aleksander Čeferin, koji će sa Elvedinom Begićem, predsjednikom N/FSBiH zvanično i otvoriti zgradu. Uz Čeferina, u Sarajevu će biti i njegov šef kabineta Luka Zajc, te Zoran Laković, direktor za nacionalne asocijacije i Thierry Favre, šef za razvoj nacionalnih asocijacija UEFA-e.

Svjetsku fudbalsku asocijaciju (FIFA) predstavljat će Bjorn Vassallo, direktor evropskih članica u FIFA-i.

Kao i UEFA-u, i Fudbalski savez Srbije činit će četveročlana delegacija, u sastavu predsjednik Slaviša Kokeza, generalni sekretar Jovan Šurbatović, Tomislav Karadžić i Ivan Čurković.

Svečanosti otvaranja zgrade N/FSBiH u sarajevskoj općini Novi Grad prisustvovat će i Damir Vrbanović, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), kao i Ivančica Sudac, šef međunarodnog odjela HNS-a.

Dolaze i Dejan Savićević, predsjednik, Momir Đurđevac, generalni sekretar i Milovan Đukanović, sekretar za međunarodne odnose Fudbalskog saveza Crne Gore.

Muamed Sejdini, potpredsjednik Fudbalske federacije Makedonije i Filip Popovski, generalni sekretar, takođe, prisustvovat će velikom danu za N/FSBiH.

Na svečanosti dolaze i Radenko Mijatović, predsjednik, Martin Koželj, generalni sekretar i počasni predsjednik FS Slovenije Rudi Zavrl. Isto će učiniti i Yardimci Servet, potpredsjednik, i Kardas Kadir, generalni sekretar Fudbalskog saveza Turske.

U Sarajevo stižu i Duka Amand, predsjednik FS Albanije, Koumas Georgios, predsjednik FS Kipar i Ademi Agim, predsjednik FS Kosova. 

Zvanično otvaranje nove administrativne zgrade N/FSBiH koja se nalazi na Bulevaru Meše Selimovića u Sarajevu bit će upriličeno sutra, 22. novembra, u 15 sati. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.