Korisnici pomoći odabrani su putem javnog poziva kojeg Ministarstvo implementira na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine u povratničkim sredinama.

Enida Ovčina povratnica je u Stolac i potpisala je ugovor koji joj osigurava bolje uslove stanovanja.

- Nedavno je muž umro, imam dvoje djece, tako da mi je ova podrška došla u pravo vrijeme. Svoju stambenu jedinicu ćemo rekonstruisati uz pomoć Ministarstva i time završiti jedno od životnih pitanja. Svoj život nastavljamo živjeti u Stocu - ističe Enida.

Paketi građevinskog materijala se dodjeljuju na osnovu broja članova u domaćinstvima.

- Još uvijek su velike potrebe za izgradnjom stambenih jedinica, zainteresovanost za povratkom nikad nije prestala. Broj aplikanata svake godine raste. Potrebe porodica koje su se vratila u svoja mjesta u svim povratničkim sredinama su iste. Nastojimo kroz stambeni minimum i kroz podršku u održivom povratku dati podršku i olakšati život - kazao je ministar Ramić.

Ministar Ramić i predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Stolac potpisali su ugovor za potrebe Medžlisa i izgradnju infrastrukture.

Predsjednik Medžlisa Orhan Tikveš zahvalio se ministru Ramiću na podršci i istakao važnost izgradnje vakufskih objekata koji su u sastavnom dijelu Čaršijske džamije i drugih pratećih vakufskih objekata u općini Stolac. 

Vrijednost svih potpisanih ugovora iznosi oko 180.000,00 KM.