open-navfaktor-logo
search
Obrazovanje
Delegacija Republike Turske u posjeti školama "Maarif" u Sarajevu
Delegacija je obišla prostorije škola, kabinet informatike, robotike i mind gamesa, laboratoriju i likovni atelje
04.12.2019. u 09:08
get url
text

Tokom zvanične posjete Bosni i Hercegovini delegacija Ministarstva za obrazovanje Republike Turske na čelu sa Mustafom Safranom, zamjenikom ministra i Burcu Eyisoz Dalkiran, generalnom direktoricom za vanjske odnose Direkcije za Evropsku uniju, posjetila je i škole "Maarif" u Sarajevu. U njihovoj pratnji bili su: Salim Donat, Mehmet Ali İyidağ i Binnar Uzun, šefovi Odjela za vanjske odnose Direkcije za Evropsku uniju,  Özlem Erdoğan, savjetnica za obrazovanje Odjela za vanjske odnose Direkcije za Evropsku uniju, Sejfi Özkan, ataše za obrazovanje u Rumuniji, Ümit Yıldız, ataše za obrazovanje u Ukrajini, Atanur Çağlayan, ataše za obrazovanje na Kosovu, Şenol Genç, ataše za obrazovanje u Bugarskoj, Haci Atakan Doğan, ataše za obrazovanje u Albaniji i Vasi Ete, ataše za obrazovanje u Bosni i Hercegovini.  

Delegacija je obišla prostorije škola, kabinet informatike, robotike i mind gamesa, laboratoriju i likovni atelje gdje je imala priliku vidjeti ambijent u kojima učenici provode vrijeme i nadopunjuju svoje formalno obrazovanje. Nakon toga obišli su vrtić i proveli ugodno vrijeme družeći se s mališanima ne skrivajući oduševljenje brojnošću djece i raznovrsnim aktivnostima koje djeca ovog vrtića imaju priliku pohađati.

{$galerijaFotografija}

Salih Sağır, direktor Fondacije "Maarif" za Balkan i jugoistočnu Evropu, prisutnima je predstavio Fondaciju "Maarif", s posebnim osvrtom na politiku Fondacije i osnovanim školama na prostoru Balkana. Ujedno je prezentirao i rad škola "Maarif" u Sarajevu od dana formiranja pa do danas kada škole broje preko 270 učenika. Istakao je da dok interesovanje za škole iz dana u dan raste, istovremeno uprava i nastavni kadar škola unapređuju svoje programe i aktivnosti trudeći se pratiti najnovija tehnološka dostignuća u obrazovanju i biti u korak s  vremenom.

 

1bIMG_8236.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.