open-navfaktor-logo
search
Izborna kampanja
Delegacija HDZ-a u RS-u: Prvi put imamo zajedničkog kandidata HNS-a za Predsjedništvo BiH i RS-a
Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a, i Dragan Čović, lider HDZ-a, boravili su danas u bh. entitetu RS te su pružili podršku kandidatima HNS-a i HDZ-a BiH u Republici Srpskoj, saopćeno je iz HDZ-a.
12.09.2022. u 16:03
get url
text
Delegacija HDZ-a
Delegacija HDZ-a

Prvi put imamo zajedničkog kandidata svih stranaka Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i za predsjednika/dopredsjednika RS-a

Krišto je pozdravila domaćine na predizbornom skupu na Petrićevcu, te je govorila o položaju hrvatskog naroda u ovom entitetu ističući zajedništvo HNS-a, te jednoglasnoj podršci stranaka članica HNS-a i njoj i zajedničkom kandidatu za predsjednika/dopredsjednika RS-a Davoru Pranjiću.

- Prvi put imamo zajedničkog kandidata svih hrvatskih stranaka okupljenih u Hrvatski narodni sabor, kako za hrvatskog člana Predsjedništva BiH tako i za predsjednika/dopredsjednika RS-a, i to nije slučajno - rekla je Krišto.

- Duboko vjerujem u našu pobjedu i snagu našeg zajedništva, ovo su izbori kojima određujemo budućnost za sve generacije - dodala je.

Kako je saopćeno, Davor Pranjić je istakao zajedništvo ljudi u ovom entitetu kao i podršku koju ima.

- Hrvatski narod u Bosni i Hecegovini, u entitetu Republici Srpskoj je kroz histroiju uvijek bio i postojao, a to je plod našeg zajedništva. Zajedničkim snagama ćemo gradimo budućnost na ovim prostorima - kazao je Pranjić.

Josip Jerković, dopredsjednik HDZ-a BiH i dopredsjednik RS-a, pozvao je sve da 2. oktobra izađu na izbore, i pokažu snažno zajedništvo te da u potpunosti daju podršku Pranjiću.

Nakon kratke šetnje gradom, dužnosnici su razgovarali s monsinjorom Markom Semrenom, pomoćnim biskupom banjalučkim u Biskupskom ordinarijatu. Prilikom susreta razgovarano je o stanju i položaju Hrvata katolika u ovome entitetu.

- Naglašena je potreba stabilizacije svih prilika u Bosni i Hercegovini te konačnog rješavanja otvorenog političkog pitanja diskriminacije hrvatskog naroda u BiH. Nakon Banja Luke, delegacija je posjetila i Franjevački samostan Petrićevac, te prisustvovala svetoj misi, nakon čega su održali sastanak s privrednicima - saopćeno je iz HDZ-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.