open-navfaktor-logo
search
Prepriječili prolaz
Delegacija Caritasa riječke nadbiskupije napadnuta kod Maglaja
U ponedjeljak, 22. oktobra, oko 14 sati, na federalnom dijelumagistralnog puta M-17, između Doboja i Maglaja, dogodio se napad na delegaciju Caritasa riječke nadbiskupije
24.10.2018. u 14:00
get url
text
Caritas nadbiskupije Rijeka

Na vozilo Caritasa riječke nadbiskupije, kojim je upravljala direktorica tog Caritasa, nepoznate osobe bacile su teški predmet da bi nakon toga dvojica nepoznatih tridesetogodišnjaka zapriječili prolaz, saopćio je Caritas BiH.

Izašli su iz vozila i nasilno pokušali otvoriti vozačeva vrata auta u kojem su se nalazile dvije časne sestre: direktorica i njena sestra.

Spasila ih je prisebnost, je u tom trenutku su zaključale sva vrata automobila. Uz glasne i nasilničke povike vikali su da su im razbile retrovizor na autu. Shvativši da se u vozilu nalaze časne sestre i da samo nasilnim putem mogu ostvariti svoje namjere, svojim autom su pobjegli u nepoznatom pravcu, navodi se dalje u priopćenju.

Iz straha za daljnje putovanje prema Sarajevu na susret Caritasa u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, predstavnice Caritasa riječke nadbiskupije vratile su se u Rijeku i nisu prijavile napad policiji.

- Mi u Caritasu Bosne i Hercegovine očekujemo poduzimanje potrebnih koraka i informaciju od strane spomenutih policijskih uprava o poduzetim koracima kako bi se osigurala sigurnost na spomenutoj saobraćajnici putnika i vozila, a posebno delegacija Caritasa iz Republike Hrvatske - stoji u priopćenju Caritasa BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.