Vlada FBiH

Delegacija Bošnjaka iz Orašja u posjeti ministru Bukvareviću

Objavljeno: 21.06.2019. u 17:30

Istaknuto je da je prioritet izgradnja spomen-obilježja na mezarju u Orašju i izgradnja nišana za poginule i preminule branioce s ovog područja, a razmatrana su i druga pitanja iz oblasti branilačko-invalidske zaštite

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas je u sjedištu Vlade Federacije BiH s delegacijom Bošnjaka iz Orašja, razgovarao o pomoći i podršci resornog ministarstva u projektima koji su u toku i koji se planiraju na području Orašja.

U delegaciji Bošnjaka i predstavnika bošnjačke zajednice su bili Mehmed Memišević, zastupnik u Skupštini Posavskog kantona, Mirsad Arnautalić, predsjednik Islamske zajednice Orašje, te Pašaga Hećimović i Armin Omerović.

Istaknuto je da je prioritet izgradnja spomen-obilježja na mezarju u Orašju i izgradnja nišana za poginule i preminule branioce s ovog područja.

Razmatrana su i druga pitanja iz oblasti branilačko-invalidske zaštite s kojima se stanovnici, prvenstveno Bošnjaci, u ovom dijelu BiH suočavaju.

Ministar Bukvarević je obećao pomoć u navedenim projektima te je podsjetio da je resorno ministarstvo servis svim braniocima u BiH podjednako, saopćeno je iz Kabineta ministra Bukvarevića.

Iskazao je punu podršku radu i djelovanju bošnjačke zajednice u ovom dijelu BiH, a dogovorena je i posjeta ministra Bukvarevića Orašju koja će biti realizirana u skorijem periodu.

Uz zahvalnost ministru Bukvareviću na dosadašnjoj podršci, predstavnici Bošnjaka Orašja su izrazili očekivanje da u narednom periodu projekti za čiju izradu je u toku izrada projektne dokumentacije napokon budu realizirani te da branioci sa ovog područja zaslužuju spomen-obilježje koje će biti dostojanstveno kakva je bila i borba svih naših branilaca.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije