open-navfaktor-logo
search
Iskusni golman
Delač: Postoji interes Sarajeva, a i ja sam zainteresovan za povratak na Koševo
Matej Delač, nekadašnji golman Chelseaja, koji je tokom karijere branio i za FK Sarajevo, blizu je potvratka na Koševo.
04.06.2023. u 14:56
get url
text

Bordo tim je u potrazi za iskusnim čuvarom mreže, uz koje bi stasavali mladi golmani, a kako je Horsens, klub hrvatskog internacionalca ispao iz elitnog ranga danskog fudbala, automatski je postao slobodan igrač (u ugovoru ima klauzulu prema kojoj raskida ugovor u slučaju ispadanja iz lige).

- Sezona je završena u Danskoj i sada možemo sumirati sve što se dešavalo. Znam da sve interesuje povratak na Koševo. Postoji interes Sarajeva za mojim angažmanom, a i ja sam zainteresovana za povratak na Koševo. Mislim da je to dovoljno reći da se otprilike može naslutiti u kojem pravcu sve ide - rekao je Delač za Sport1, dodavši kako je upoznat sa Bordo ekipom:

- Proveo sam jedan sjajan period u Sarajevu. Odnos ljudi iz kluba, navijača i sve što smo zajedno prošli napravilo je od mene jednog od vjernih navijača kluba. Iako sam igrao u drugim sredinama pratio sam i pratim apsolutno sve što se dešava u klubu. Vidim da se sada pojačava zadnja linija, dobri igrači su već postali članovi kluba.

Vidim da predsjednik kluba ima jasnu viziju, spreman je učiniti sve da klub ide na nivo više i bit će mi drago da i ja budem dio tog tima. Sve će biti poznato vrlo brzo, a nadam se da će sve biti riješeno na obostrano zadovoljstvo - zaključio je Delač.

Sarajevo je jučer predstavilo trojicu novih igrača - Samir Zeljković, Amar Beganović i Elvir Duraković, a direktorica Ajla Alimanović sinoć je uz fotografiju sa njima trojicom zagonetno napisala "samo zagrijavanje", aludirajući vjerovatno na nove potpise.

Osim Delača u kontekstu dolaska u FK Sarajevo pominje se i iskusni stoper Aleksandar Vukotić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.