open-navfaktor-logo
search
Argentinski teniser
Del Potro se riješio jednog "velikog" straha
Del Potro i Federer odigrali su finale na Indian Wellsu, a Argentinac na kraju poslije tri seta uspio pobijediti
17.09.2018. u 18:34
get url
text
Juan Martin Del Potro

Argentinski teniser Juan Martin del Potro izjavio je da nakon Indian Wellsa ove godine Švicarca Rogera Federer, kako je kazao, "ne gleda istim očima kao ranije", prenosi Anadolu Agency (AA).

Del Potro i Federer su odigrali vrlo zanimljivo finale na Indian Wellsu, ali je Argentinac na kraju poslije tri seta uspio pobijediti rezultatom 6:4, 6:7 (8), 7:6 (2) i okončati niz pobjeda Švicarca.

- Izgubio sam poštovanje i strah koji sam do tada imao prema Federeru. Divim mu se zaista mnogo, ali poslije tog trećeg seta sam pomislio - pa mi smo isti! Obojica se borimo za isti trofej. A ja sam tada igrao vrlo dobro i rekao sebi da je ovo možda jedina šansa da osvojim titulu poput ove - rekao je argentinski teniser u intervjuu za magazin "GQ".

Naglasio je da je do pobjede došao nakon što je "promijenio pristup u glavi".

- Kada je bio bijesan na sudiju, rekao sam sebi: "U redu je, sada je vrijeme da igraš na istom nivou kao i Federer". Poslije tog seta sam mnogo bolje igrao od njega i osvojio trofej - kazao je Del Potro.

Prisjetio se i perioda iz 2010. godine kada je zbog povrede zgloba izgubio čitavu godinu. Povrede su ga pratile i kasnije tokom karijere.

- Dva mjeseca ništa nisam radio, bio sam depresivan. To su bili užasni dani. Nisam mogao pomjeriti zglob, a ni trčati. Samo bih se probudio i gledao sat na telefonu - rekao je Argentinac koji trenutno zauzima 4. mjesto na ATP listi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.