open-navfaktor-logo
search
Očekivao više
Dejo Savićević objasnio zašto Faruk Hadžibegić nije dobio novi ugovor
Dejan Savićević, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, objasnio je zašto je Faruk Hadžibegić smijenjen sa pozicije selektora ove zemlje.
31.12.2020. u 14:42
get url
text

Otkrio je da je razgovarao sa našim proslavljenim stručnjakom i saopćio mu razloge zbog kojih nije produžen ugovor.

- Odlučili smo se za promjenu jer smo za ovih godinu i po, koliko je bio Hadžibegić, očekivali da ćemo ipak vidjeti nešto više. Nisam htio javno da govorim o tome prije početka Lige nacija, ali sam očekivao da budemo prvi u grupi, i pored svih problema sa povredama.

Jesmo na kraju bili prvi u grupi, iako ne tako dominantno, i sigurno je da smo zadovoljni rezultatom. Ipak, kada pogledamo širu sliku, očekivali smo da ćemo pokazati više, i to je razlog zbog kojeg smo se odlučili da napravimo promjenu - kaže Savićević za Vijesti.

Isto je, kaže, saopćio i Hadžibegiću...

- Čuo sam se s njim. Ti razgovori nikad nisu prijatni, jer svako ima neko svoje mišljenje, i kada se već donesu takve odluke mislim da je bolje da sve "prespava" i da se hladnije glave razgovara i sa jedne i sa druge strane. Pričali smo, objasnio sam mu razloge zbog čega ga nisam odmah zvao, iste ove koje navodim sada.

Nadam se da se nije naljutio zbog toga što ga nisam pozvao odmah, jer stvarno ne bi bilo u redu kada bih rekao da smo imali ijednu "grku" riječ. Za ovih godinu i po koliko je bio selektor imali smo dobru saradnju, bio je jako korektan, nije imao nekih posebnih prohtjeva. Mislim da je i Savez prema njemu bio korektan i bilo bi mi žao da ode ljut zbog toga što ga nisam pozvao dan ranije. Pričali smo, objasnio sam mu neke stvari i to je to. Na kraju krajeva, došao je na moj prijedlog, proveli smo dobrih godinu i po dana i želim mu svu sreću u karijeri, a mi idemo u nešto novo - naglasio je Savićević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.