Pravosnažno

Dejanu Markoviću 13 godina zbog ubistva sugrađanina na zboru

Objavljeno: 04.11.2019. u 17:00 Autor: B. S.

Marković je ubistvo počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, odnosno u stanju teškog pijanstva, a utvrđeno mu je 2,34 promila alkohola u krvi

Milan Ilinčić i njegov ubica Dejan Marković

FOTO: Facebook

Vrhovni sud Republike Srpske (RS) pravosnažno je osudio Dejana Markovića (24) iz Teslića na 13 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Milana Iliničića (38), tokom zbora u augustu prošle godine.

Presuda je izrečena nakon što je Vrhovni sud RS-a, kao neosnovane odbio žalbe tužilaštva i odbrane na prvostepenu presudu koju je izrekao Okružni sud u Doboju.

- Žalbe su odbijene kao neosnovane i prvostepena presuda je u potpunosti potvrđena - navodi Vrhovni sud RS-a.

Ubistvo se dogodilo 5. augusta prošle godine oko 00.50 sati tokom održavanja zbora kod manastira Liplje. Zločinu je prethodila svađa između Markovića i Ilinčića ispod jednog šatora, da bi Marković onda čakijom nasrnuo na Ilinčića i više puta ga izbo po grudnom košu i tijelu.

U presudi se navodi da je Marković ubistvo počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, odnosno u stanju teškog pijanstva, a utvrđeno mu je 2,34 promila alkohola u krvi.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije