Dejana u svojoj ispovijesti navodi da je neobičan umor na terenu i van njega počela da osjeća sredinom novembra. Tada je uzela pet dana pauze da bi se odmorila, ali kaže, kada je ponovo počela da trenira, osjećaj je bio isti.

- Noge su mi bile teške da sam imala problema i da džogiram, da ne pričam o kretanju na terenu - poručila je ona.

Sve je pripisivala stresu zbog svega što se događalo u prošloj godini. Nekoliko ljudi bliskih Dejani bilo je pozitivno na koronavirus pa se i ona odlučila testirati.

- Test je bio negativan, ali kada sam uradla test na atitijela ispostavilo se da je njihov nivo luđački visok, znači da sam trenirala dok mi je virus bio u tijelu - nastavlja ona i otkriva da nije imala nikakve simptome te da nije ni pomišljala da je virus možda odgovoran za njeno stanje.

U četvrtak je dobila rezultate i riješila da odmara do ponedeljka, pa da se onda vrati na teren, nesvjesna koliko to može da bude opasno.

- Bez ikakvih simptoma izuzev toga što sam bila umorna, nisam ni na kraj pameti imala ideju da pauziram mjesec dana. Kako je profesionalnom sportisti "dozvoljeno" da uzme mjesec slobodno samo zato što se osjeća umornim?! Ne govorim ovdje o mnogo gorim stanjima koje je virus prouzrokovao i povredama naravno - piše Radanović.

Posle nekoliko dana se osjetila bolje, mislila je da je to stanje prošlost i poslije sedmice treninga igrala je nekoliko egzibicionih mečeva i počela je pripreme i gurala sebe jer smatra da to sportisti i treba da rade tokom predsezona.

- Kad sam završila sa pripremama otišla sam u Južnu Afriku (1400 metara visine, 25-30 stepeni Celzijusa). Bukvalno nisam imala snage da trčim 50 metara i zagrijavam se za treninge. Mislila sam da prvih nekoliko dana moram da se prilagodim novim uvjetima. Ali stvari se nisu poboljšavale. Igrala sam mečeve u takvom stanju i bilo mi je teško i da hodam. Trenirate po nekoliko sati dnevno, a dođete do tačke gdje jedva možete i da hodate - kaže Dejana.

Po pvratku je posjetila ljekara i shvatila da su forsiranje i treninzi mogli skupo da je koštaju.

- Posjetila sam kardiologa i srce mi je bilo u lošem stanju. Četiri mjeseca kasnije još se nije oporavilo i ne mogu da zamislim kroz šta je ono prošlo zbog mene - veli teniserka koja podsjeća da je bilo sportista koji su trenirali s virusom, da se nisu oporavili i da im je srce jednostavno stalo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dejana (@dejanaradanovic)