open-navfaktor-logo
search
Bogat sadržaj
Defileom mladih plesačica otvorena manifestacija Mostarsko ljeto
Svečanim defileom mladih plesačica, članica Plesnog studija Mo Stars, od Centra za kulturu do Starog mosta, započelo je novo izdanje Mostarskog ljeta. 
20.06.2021. u 15:08
get url
text

Riječ je o najznačajnijoj kulturnoj manifestaciji u Mostaru koja se tradicionalno održava u ljetnim mjesecima i okuplja veliki broj učesnika.

Organizatori manifestacije su Centar za kulturu, Narodno pozorište, Pozorište lutaka, Narodna biblioteka i Muzej Hercegovine.

Direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić kazao je da je pandemija koronavirusa i ovog puta predstavljala otežavajuću okolnost za organizatore, ali i da je situacija bila povoljnija u odnosu na prošlu godinu.

- Pripremili smo predstave, koncerte, izložbe slika, skulptura i fotografija. Imamo zaista bogat program sa 31 sadržajem. Nadam se da ćemo u toplim ljetnim danima građanima Mostara i gostima našeg grada makar malo ublažiti ovu vrućinu - rekao je Suljić.

Voditeljica Plesnog studija Mo Stars Nataša Jekić pohvalila je saradnju sa Mostarskim ljetom koja traje decenijama, napominjući da plesačice svakog ljeta daju skromni doprinos ovoj značajnoj manifestaciji.

- Imali smo probleme vezane za COVID-19. Bili smo desetkovani jer je dosta plesačica u strahu od virusa odustajalo, ali na sreću s dolaskom ljeta značajan broj njih se vratio. Kreirali smo nešto što budi pozitivnu energiju na otvaranju Mostarskog ljeta. Početkom narednog mjeseca, također ćemo organizovati veliku plesnu reviju više plesnih klubova uz različite vrste i discipline - najavila je Jekić.

Zatvaranje Mostarskog ljeta planirano je za 4. august.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.