- Nemam nikakvih informacija o unuci. Mi smo Merimin nestanak prijavili policiji, krim službi, a do ovog trenutka ništa. Moja Merima nikada ne bi pošla sa nekim nepoznatim. Sumnjamo da je dijete neko u blizini našeg mjesta stanovanja strpao u automobil i odvezao u nepoznatom pravcu. Ona da je svih ovih dana uspjela doći do telefona javila bi nam se. Ona nije nepismena, to je bistro dijete koje je sada trebalo krenuti u peti razred - govori kroz suze Hajrulah.

Kaže da je njegovoj porodici u julu ove godine izgorjela kuća.

- Mi smo i tog dana kada je Merima nestala bili okupirani mišlju gdje ćemo se skloniti jer idu hladniji dani, gdje ćemo stanovati jer nam je kuća u Novopazarskoj ulici izgorjela. U svom tom bunilu smo tek kasnije shvatili da djeteta nema. Ona se nije nikada udaljavala od kuće. Bojimo se da je oteta. Blizu 100 plakata na kojima je Merimin lik smo polijepili po gradu, ostavili smo i kontakt telefone. Molimo sve koji nešto saznaju da nam jave - apeluje Mučišta.

Svi koji imaju neke informacije o djevojčici Merimi Mučišta mogu pozvati brojeve telefona njene porodice 061 853 274 i 061 836 682.