Nanić i Muminović upoznali su ministra s realiziranim i planiranim projektima iz oblasti poljoprivrede na području svojih općina kao i rezultatima projekata koje je Ministarstvo finansiralo tokom prethodnog perioda.

Ministarstvo je u prošloj godini osiguralo 946.000 KM za poljoprivrednike na području općine Bužim i 276.000 KM za poljoprivrednike s područja općine Teočak, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Ministar Dedić upoznao je načelnike sa planovima za ovu godinu te ih pozvao da poljoprivrednike s područja svojih općina upoznaju o programima i javnim pozivima na koje mogu aplicirati u svrhu podrške proizvodnjama, nabavke poljoprivrednih mašina, priključnih uređaja i opreme, povećanja stočnog fonda, proširenja proizvodnih kapaciteta u funkciji poljoprivredne proizvodnje ili prerade poljoprivrednih proizvoda.

- Bolja koordinacija s jedinicama lokalne samouprave s ciljem stvaranja boljeg ambijenta za bavljenje poljoprivredom i veća podrška poljoprivrednim proizvođačima naš je zajednički cilj - kazao je Dedić tokom susreta s načelnicima Bužima i Teočaka.