open-navfaktor-logo
search
Odlično raspoloženi
Debitanti Rahmanović i Zeljković među prvima stigli na okupljanje Zmajeva
Prvi na prozivku fudbalske A reprezentacije BiH danas su stigli igrači iz Premijer lige, a ostali reprezentativci se polako okupljaju tokom dana, zavisno od destinacija sa kojih dolaze.
09.11.2020. u 15:41
get url
text
get url
text

Većina bi trebala da stigne večeras, ali će nekoliko igrača doputovati i sutra.

Samir Zeljković i Amar Rahmanović su prvi put pozvani u "A" selekciju i obojica se slažu da je to dobro za našu ligu, ali i velika čast za svakog od njih.

- Jako sam zadovoljan i sretan i nadam se da ću opravdati taj poziv. Mislim da poziv znači mnogo, pogotovo ako neko dođe iz naše lige. Međutim, to moram potvrditi na terenu i odigrati što bolje. Trudit ću se od prvog dana da se nametnem selektoru. Iskreno, slabo poznajem selekciju Irana, a dat ću sve od sebe na svakom treningu - kazao je Rahmanović, koji se zahvalio svojim saigračima iz Sarajeva, koji su mu omogućili da dobije poziv.

Zadovoljstvo nije mogao sakriti ni Samir Zeljković, prvotimac Veleža.

- Sigurno je da mi znači mnogo, jer ovo je neka nagrada za dobre igre i drago mi je da je sve više igrača iz naše lige u reprezentaciji. Prije svega, to je dobro za našu ligu, ali i za nas igrače, da probamo napraviti neki iskorak - kazao je Zeljković, dodavši:

- Sve je do selektora i stručnog štaba. Naravno da bih volio da dobijem neke minute, da pokažem zašto sam tu. Konkurencije se ne treba plašiti jer je to dobro za nas igrače, a uz to mogu i dosta naučiti od svojih saigrača i to će mi sigurno pomoći u budućnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.