Subota, 24.02.2024.
FOTO: Ajdin Cocalić

Debata za Predsjedništvo BiH na FTV-u: Prvi stigao Hadžikadić, Bećirović čekao u autu, stigao i Izetbegović

Na Federalnoj TV večeras u 20.10 sati bit će emitirana debatna emisija u kojoj bi gosti trebali biti svi kandidati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka.

U RTV dom tako su stigli Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i kandidat ove stranke, Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a, čiju kandidaturu je podržalo 11 stranaka i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, kandidat koalicije Država.

Prvi je na debatnu emsiju stigao Mirsad Hadžikadić. Nekoliko minuta poslije ispred RTV doma je stigao i Denis Bećirović u čijem društvu je bio i Damir Mašić. Ipak, oni su čekali u automobilu i nisu odmah otišli u zgradu. Nedugo zatim stigao je i Bakir Izetbegović. 

Podsjetimo, nakon što je Denis Bećirović sinoć napustio emisiju Pressing na N1 televiziji jer, kako je kazao, Bakir Izetbegović nije došao, potpredsjednik SDP-a se danas suočava sa mnogobrojnim kritikama.

Iz Press službe SDA kazali su ranije za Faktor da je N1 obaviještena da Bakir Izetbegović neće ići u debate na komercijalnim TV stanicama. Ukoliko se odluči za debate to će biti na javnim servisima - FTV i BHT 1.

Uskoro se očekuje početak debate na FTV-u.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh