open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Debakl Zmajica protiv Belgije
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz u gostima od Belgije rezultatom 100:60 u meču četvrtog kola kvalifikacija za Eurobasket.
27.11.2022. u 17:55
get url
text

Zmajice su u prvom kolu savladale Belgijanke u sarajevskoj Skenderiji (87:81), ali od tog meča mnogo toga se promijenilo u našem timu, tako da je ovo bio očekivani poraz naše selekcije.

Do izražaja je došla neuigranost značajno izmijenjenog sastava BiH, što je posljedica odlaska Jonquel Jones, ali i još nekoliko dugogodišnjih reprezentativki koje su se oprostile od nacionalnog dresa.

Belgijanke su otvorile meč trojkom, a jedino izjednačenje bilo je kod rezultata 3:3. Nakon toga je Belgija potpuno kontrolisala meč i nakon manje od četiri minute igre vodila je sa već ubjedljivih 14:3, a na poluvrijeme je otišla sa vodstvom 53:26.

U drugom poluvremenu Belgijanke su nasatavile gdje su stale u prvom dijelu, ne dozvolivši Zmajicama da bilo šta urade pod košem.

Ovo je bio drugi poraz u ženske košarkaške reprezentacije BiH ovim kvalifikacijama (imaju i dvije pobjede), a sedmi uzastopni poraz u zvaničnim utakmicama.

Naredne mečeve kvalifikacija za Eurobasket izabranice Gorana Loje igraju u februaru protiv Njemačke i Sjeverne Makedonije na domaćem terenu.

{$galerijaFotografija}

Belgija - BiH, kvalifikacije za Eurobasket
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.