open-navfaktor-logo
search
Selektor Nizozemske
De Boer analizirao poraz BiH od Sjeverne Irske
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra meč trećeg kola Lige nacija, a oponent će joj biti selekcija Nizozemske.
10.10.2020. u 21:10
get url
text

Susret Zmajeva i Lala igra se od 18 sati na stadionu Bilino polje, a bit će prvi duel dvije selekcija ikada.

Poraz Bosne i Hercegovine od Sjeverne Irske u polufinalu play-off za EURO pratio je i selektor Nizozemske Frank de Boer.

- Mislim da je Bosna u tom susretu bila bolja u prvom poluvremenu koje su okončali s 1:0, a imali su i dobre prilike da to bude 2:0 - kazao je De Boer, te naglasio šta je to bilo ključno je u drugom poluvremenu:

- Miralem Pjanić igra ključnu ulogu u veznom redu. Vidjeli ste da ih je u prvom poluvremenu predvodio Džeko, ali u drugom dijelu lopta nije dolazila do njega, pa je Bosna imala manje prilika. Mislio sam da su oni (BiH op.a) bolji tim, razočaravajući je to rezultat za njih.

Uprkos porazu u važnom susretu, De Boer vjeruje da će Zmajevi dati maksimum u sutrašnjem duelu.

- Za Bosnu i Hercegovinu je Evropsko prvenstvo bilo najvažnija stvar, za to su se borili cijelu godinu. Sada igraju protiv respektabilnog protivnika i siguran sam da će dati svoj maksimum - rekao je selektor Nizozemske.

De Boer sutra neće računati na suspendovanog Memphisa Depaya, a njega će vjerovatno zamijeniti Luuk de Jong, dok će na golu početi iskusni Tim Krul.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.