navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Oglasio se na Instagramu

Davor Ebner nakon duge šutnje potvrdio da više nije član "Regine"

Faktor je u januaru objavio informaciju da Davor Ebner nije više član grupe "Regina", a pjevač je danas objavom na Facebooku potvrdio naše pisanje.

Objavljeno: 26.12.2022. u 19:42
get url
text

VEZANI TEKST - Davor Ebner napustio Reginu, započinje samostalnu karijeru

- Dragi moji, ovim putem želio bih vas obavijestiti da nisam član projekta koji nosi ime Regina. Zahvalan sam na trideset godina dugoj saradnji i zajedničkim postignućima u grupi Regina. Vrijeme koje smo proveli zajedno neodvojivi je dio mog privatnog i poslovnog života, te kao takav zauvijek ostaje dio puta na koji sam ponosan. Projektu naziva Regina želim svako dobro i uspjeh u daljem radu. Moj profesionalni put se nastavlja autorskim projektom Ebner - napisao je pjevač na Instagramu.

Grupa "Regina" oformljena je 1990. u Sarajevu, a iste godine je objavila i prvi album pod nazivom "Regina". Ubrzo su postali poznati na teritoriji cijele Jugoslavije.
Godine 1992., nakon početka rata u Bosni i Hercegovini, grupa se raspada. U periodu između 1992. i 1999. Aleksandar Čović nastavlja rad grupe u Beogradu. Godine 2006. Aleksandar Čović obnavlja saradnju sa pjevačem Davorom Ebnerom i objavljuju album "Sve mogu ja". "Regina" je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2009. godine sa pjesmom "Bistra voda".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Davor Ebner (@_ebner_)