open-navfaktor-logo
search
Trg Krajine
Davor Dragičević: Sinoć sam napustio svoju kuću i ne vraćam se dok se ovo ne završi
"Ko je ubio Davida", i večeras je, 179. put, poslato to pitanje sa Trga Krajine u Banjoj Luci, gdje okupljeni građani pružaju podršku porodici Dragičević, koja traži istinu o smrti sina
20.09.2018. u 19:31
get url
text

Promuklom glasom Davor Dragičević se obratio i danas građanima okupljenim na trgu Krajine.

- Imam sve dokaze i posjedujem i zato su poslali čovjeka da nas napadne. Tužite koliko hoćete, jer nijednu kaznu nećemo platiti, jer smo tamo bili mirni i dostojanstveni - rekao je Dragičević.

On je rekao da je MUP RS-a dočekao svoje građane sa dugim cijevima.

- Davida Dragičevića su ubili u toj zgradi - poručio je on, dodavši je da su bezbroj puta pitali: "Ko je ubio Davida Dragičevića"?

Davor je rekao da je rok još pet dana da se javnosti predoči istina i pravda.

{$galerijaFotografija}

- Ja sam sinoć napustio svoju kuću i dok sve i jedan saučesnik i ubica ne bude procesuiran i dok se ovaj predmet ne završi - istakao je Davor, koji je nakon sinoćnjeg incidenta na trgu proveo noć pod vedrim nebom.

On je još jednom ponovio da za ubistvo Davida smatra vrh MUP-a RS i rekao je da izbora neće biti dok se ne stvore uslovi da budu fer i demokratski.

Iz grupe “Pravda za Davida” podsjetili su da su uputili otvorena pisma u ambasade svih zemalja, kao i Sergeju Lavrovu, ministru inostranih poslova Rusije, koji sutra treba da dođe u Banju Luku.

– Želimo da vas obavijestimo da se u gradu u koji dolazite već šest mjeseci okupljaju građani tražeći pravdu za ubistvo Davida Dragičevića. Pozivamo vas da dođete i razgovarate sa mirnim i dostojanstvenim građanima. Mi volimo svoju zemlju, želimo u njoj da živimo, u zemlji u kojoj vladaju pravo i zakon – pročitala je pismo Danijela Ratešić.

Pravda za Davida 20.09.2018. Banja Luka
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.