Tomislav Brkić poražen je od Jirija Veselyja u drugom singl meču Davis Cupa rezultatom 6:2, 7:6 (7:4), odnosno 2:0 u setovima.

Ovo je drugi poraz bh. reprezentacije, te Češka iz dosadašnja dva meča ima maksimalan učinak. Brkić je izgubio sa 2:6, 7:6 (7:4) u setovima, nakon čega Češka vodi sa 2:0 u ukupnom skoru.

U prvom setu, Brkić je dobio svoj servis te poveo sa 1:0, nakon čega gubi narednih 5 poena, te smanjuje na 5:2. Ipak, Vesely na svom servisu osvaja za 6:2. Drugi set se igrao poen za poen te je nakon tie-breaka Vesely doveo Češku u veliku prednost.

Tomislav Brkić rekao je nakon meča kako se igrači moraju za sutra spremiti što bolje.

- Nažalost, 2:0 nakon prvog dana. Nažalost, Mirza je izgubio prvi meč i meni je to otežalo da donesem bod prije parova. Moramo biti spremni i da uđemo u mečeve što bolje. Osjećam se dobro, pošto u zadnje vrijeme nisam igrao mnogo singl mečeva. Bilo je nervoze u tie-breaku, a da smo ušli u treći set, mislim da bi tu moglo biti svega - rekao je Brkić.

Sutra od 13 sati igrat će se dubl mečevi u kojima bi trebali nastupiti Mirza Bašić i Tomislav Brkić protiv Jirija Lehecka i Tomasa Machaca.