open-navfaktor-logo
search
Brazilski defanzivac
David Luiz napušta Chelsea, ali ostaje u Londonu
Luiz će danas obaviti ljekarski pregled, zajedno s Tierneyjem koji stiže iz Celtica za 25 miliona funti
08.08.2019. u 09:25
get url
text

Brazilski defanzivac David Luiz vjerovatno će postati jedan od omraženijih fudbalera među navijačima londonskog Chelseaja, nakon što je insistirao da pređe u redove gradskog rivala Arsenala. Britanski mediji jutros javljaju da su dva kluba postigla dogovor i da će 32-godišnji fudbaler za osam miliona funti (8,5 miliona eura) plavi dres zamijeniti crveno-bijelim, prenosi Anadolu Agency (AA).

Luiz će danas obaviti ljekarski pregled, zajedno s Kieranom Tierneyjem koji stiže iz Celtica za 25 miliona funti (oko 27 miliona eura). Obojica bi trebali pojačati odbranu Topnika za narednu sezonu, što je u prelaznom roku i bio osnovni cilj menadžera Unaija Emeryja.

Luiz je već jednom napuštao Chelsea, kada je 2014. godine otišao u Paris Saint-Germain. No, vratio se dvije godine kasnije i ponovo postao ljubimac navijača Plavaca, ali će taj status sada definitivno izgubiti. Za Chelsea je tokom dva boravka u klubu odigrao 248 takmičarskih utakmica i postigao 18 golova. Tokom karijere igrao je još za Vitoriju i Benficu. U dresu reprezentacije Brazila nastupio je 56 puta uz tri pogotka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.