open-navfaktor-logo
search
Snimak s ročišta
Darko Elez u sudnici: Ovo je fantazija šta se ovdje radi
Sudija za prethodni postupak Suda BiH Stanko Blagić odredio je pritvor Darku Elezu u trajanju od tri godine, po zahtjevu Tužilaštva BiH, a kako bi se Elez mogao procesuirati u sklopu predmetu poznatog po nazivu "Lutka".
20.08.2021. u 13:47
get url
text

VEZANI TEKST - Sudit će mu se za "Lutku": Darku Elezu tri godine pritvora

Elez se, optužnicom potvrđenom još u sepembru 2013. godine u tom predmetu tereti za organizovani kriminal u vezi sa teškim ubistvima, dogovorom za izvršenje teških ubistava, pranjem novca, višemilionskim pljačkama u sklopu zločinačke organizacije i druga krivična djela.

Tužilaštvo je pritvor u ovom predmetu tražilo nakon što je MUP Srbije donio rješenje kojim se Elezu oduzima državljanstvo, čime su se, kako smatraju stvorile pretpostavke da mu se sudi i za predmet "Lutka".

S druge strane, Elezova odbrana tvrdi da to rješenje nije pravomoćno, te najavljuje žalbu na ovu odluku, najprije Sudu BiH, a potom, ako bude potrebno i Ustavnom sudu BiH.

Sam Elez jučer je u sudnici kazao da je Tužilaštvo BiH "itekako učestvovalo s MUP-om Srbije u odluci da mu se oduzme državljanstvo kako bi mu se moglo suditi".

- A ovo što kaže da mi se pritvor jedan ukine, a drugi odredi, ovo je fantazija šta se radi ovdje - kazao je, između ostalog, Elez u sudnici.

Pogledajte snimak jučerašnje rasprave u Sudu BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.