open-navfaktor-logo
search
Novi gaf IHF-a
Dansku odveo do zlata: Idealni tim SP-a bez Niklasa Landina
IHF kao organizator i Egipat kao domaćin zaista se potrudio da ljubitelji rukometa ne zaborave 27. Svjetsko prvenstvo koje je završeno danas pobjedom Danske u finalu nad Švedskom rezultatom 26:24.
31.01.2021. u 20:27
get url
text

Gafova, kikseva i grešaka na ovom rukometnom Mundijalu nije manjkalo i upravo to je ono po čemu ćemo ga i najviše pamtiti. Srećom, bilo je i fantastičnih rukometnih partija zbog kojih ljubitelji rukometnog sporta ipak mogu biti sretni i zadovoljni.

VEZANI TEKST - Danska odbranila titulu prvaka svijeta, Švedska nije uspjela napraviti senzaciju

Ipak ni proglašenje najboljeg tima Svjetskog prvenstva nije moglo bez očito gafa.

Niklas Landin Jakobsen, najbolji igrač svijeta za 2019. godinu koju je tu nagradu dobio upravo tokom SP-a, nije se našao u idealnom timu Mundijala!

Danski golman je svojim odbrana prelomio i odlučio finale, a uz to je glavni krivac što su novi-stari svjetski prvaci uopće našli u poziciji da brane titulu. Odbranom sedmeraca u četvrtinalu trasirao je put svojoj selekciji u polufinale, gdje je protiv Španije također bio fantastičan.

Nije ni Palicka, koji je odlično branio na golu Švedske bio loš, naprotiv, no Landin je morao biti dio idealnog tima, no IHF je još samo jednom potvrdio da je u stanju donijeti bizarnu odluku.

Pored Palicke u idealnom timu prvenstva su Ferran Sole (Španija), Mathias Gidsel (Danska), Jim Gottfirdson (Švedska), Mikkel Hansen (Danska), Hampus Wanne (Švedska) i Ludovic Fabregas (Francuska).

Vrijedi još dodati da je Hansen ponio priznanje za najboljeg igrača SP-a.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.