open-navfaktor-logo
search
"Rigao vatru" na pressu
Danski selektor zbog poteza jednog Zmaja želio utrčati na teren
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine produžila je niz bez pobjede na 13 utakmica, a ni najveći optimisti nisu se nadali trijumfu u gostima kod Danske, pogotovo poslije igre koju su Zmajevi prikazali protiv Crne Gore na Grbavici.
06.06.2021. u 21:35
get url
text

Danci su zasluženo slavili s 2:0 u generalnoj provjeri pred nastup na Evropsko prvenstvu, no selektor skandinavske selekcije Kasper Hjulmand bio je prilično ljut nakon utakmice, a otkrio je i zašto.

- Start nad Boilesenom bio je nepotreban. Vidio sam da je protivnički igrač išao preoštro. Mislim da je to bilo totalna ludost - kazao je Hjulmand za Kanal 5 nakon utakmice.

Na press konferenciji nastavio je govoriti o gruboj igri naše selekcije, a zanimljivo da su Zmajevi tri od pet žutih kartona zaradili zbog oštrih startova nad Boilesenom, lijevim bekom danskog tima.

Sporni start Nukića iz 90. minute / FOTO: KANAL 5

- Bio sam blizu toga da utrčim na teren po prvi put, ali dobro je što nisam jer da jesam u subotu (utakmica prvog kola grupne faze EP protiv Finske) ne bih stajao pored terena. Mislim da je to bilo ludo. Igrala se 90. minuta kontrolne utakmice u kojoj smo mi vodili 2:0 - poručio je vidno iznervirani selektor Danaca, te dodao:

- Bio je to čist crveni karton. Da Boilesen nije uspio da podigne svoju nogu, slomio bi mu je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.