open-navfaktor-logo
search
Objavljeni detalji
Danska policija: Napadač u trgovačkom centru od prije poznat službama za mentalno zdravlje
Danska policija vjeruje da pucnjava u trgovačkom centru u kojoj su tri osobe poginule, a četiri teško ranjene nije bila povezana s terorizmom te je u ponedjeljak rekla da je napadač djelovao sam i čini se da je svoje žrtve odabrao nasumično.
04.07.2022. u 11:32
get url
text

Danska policija je također saopćila u ponedjeljak da je osumnjičenik za pucnjavu u trgovačkom centru u Kopenhagenu poznat službama za mentalno zdravlje.

- Naš osumnjičenik je od prije poznat psihijatrijskim službama, i dalje od toga sada ne želim komentarisati - rekao je šef policije u Kopenhagenu Soren Thomassen na konferenciji za novinare, javlja AFP.

Thomassen je dodao da se za sada čini da su žrtve nasumično upucane i da ništa ne ukazuje da je riječ o terorističkom činu.

- Naša je procjena da su žrtve odabrane nasumično, da to nije motivisano spolom ili bilo čim drugim - rekao je Thomassen.

VEZANI TEKST - Naoružani napadač ubio tri osobe u tržnom centru u Kopenhagenu

Šef policije još nije naveo koji je motiv, ali je rekao da se čini da je bila priprema prije napada te da 22-godišnjem osumnjičeniku niko drugi nije pomagao.

- Kako stvari stoje, čini se da je djelovao sam - rekao je.

Troje ubijenih bili su danski tinejdžeri (dječak i djevojčica), oboje stari 17 godina, i 47-godišnji ruski državljanin s prebivalištem u Danskoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.