navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
MGM

Danny Boyle odustao od režiranja novog "Bonda"

Britanski reditelj Danny Boyle odustao je od režije novog Jamesa Bonda zbog "kreativnih razlika", rekao je jedan od producenata te višemilionske franšize.

Objavljeno: 22.08.2018. u 04:31
get url
text

Michael Wilis, Barbara Broccoli i Daniel Craig su objavili da je zbog kreativnih razlika Boyle odlučio da više nije reditelj filma Bond 25", navodi se u saopčćenju na zvaničnom 007 Tviter profilu. U objavi ne pišu detalji o razlikama, kao ni informacije o tome ko će biti novi režiser.

Dvadeset i peti film iz James Bond franšize, čiji je vlasnik MGM, trenutno je u pretprodukciji, pa se premijera očekuje u novembru 2019. godine.

Boyle je režirao film "Milioner sa ulice" iz 2008, koji je dobio osam Oskara, a u maju ove godine je objavljeno da će biti reditelj novog Bonda. Tada su producenti Broccoli i Wilson rekli da je Boyle "veoma talentovan". Takođe, producenti su objavili da će Craig igrati Jamesa Bonda po peti put.

Bond franšiza je jedna od najvrjednijih u filmskoj industriji. Poslednji iz franšize, "Spectre" iz 2015, koji je režirao Sam Mendes, zaradio je 880 miliona dolara od prikazivanja u bioskopima. Mendes je režirao i "Skyfall" iz 2012, koji je zaradio više od milijardu dolara.