open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Danas zasjeda Kolegij Doma naroda FBiH, hoće li konačno biti održana sjednica?
Tražiti ću što hitnije zakazivanje sjednice i nastavak rada Doma naroda, rekao je Jasmin Duvnjak 
04.11.2019. u 12:51
get url
text

Danas je u Sarajevu zakazan Kolegij Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na kojem će se razgovarati i o datumu naredne sjednice Doma naroda, rekao je za Faktor Aljoša Čampara, dopredsjedavajući Doma naroda FBiH. Podsjećamo, posljednja neuspjela sjednica održana je 4. oktobra, tačnije, prekinuta je jer nije izglasan dnevni red.

- Vidjet ćemo danas na Kolegiju, nadam se da će biti zakazana sjednica. Evidentno je da imamo problema oko parlamentarne većine. Kao što je poznato, stranke koje, hajmo reći, čine većinu, SDA, HDZ, DF i SBB, imaju sve zajedno 27 ruku, a za donošenje zakona treba 30 - rekao nam je Čampara.

Jasmin Duvnjak, šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda FBiH, kazao je da u ovom trenutku ništa nije izvjesno, dok se ne sastanu na današnjem kolegiju.

- Tražiti ću što hitnije zakazivanje sjednice i nastavak rada Doma naroda. Dosta je obaveza pred nama. Imamo otkazanih, prolongiranih 18 tačaka sa sjednice od 4. oktobra koja je bila neuspješna. Treba se pripremiti i za set zakona iz oblasti fiskalne politike. Tražit ću i da se završi proces konstituiranja Doma naroda, mislim na kompletiranje rukovodstva, ali i konačno formiranje stalnih radnih tijela i odbora. Taj dopis sam u ime Kluba Bošnjaka potpisao i poslao predsjedavajućem. Treba da se imenuju stalna radna tijela, umjesto privremenih, što bi značilo konstituiranje Doma naroda i da se radi u punom kapacitetu, bez obzira na parlamentarnu većinu ili ne - rekao nam je Duvnjak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.