open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Danas uglavnom sunčano, a naredih dana nestabilno
Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C.
25.04.2022. u 07:55
get url
text

Kada je riječ o biometeorološkoj prognozi, prijepodne će biti nestabilnije, uz povremene pljuskove, u drugom dijelu dana očekuje se poboljšanje vremenskih prilika i razvedravanje, usljed čega će se djelimično reducirati tegobe kod osjetljivih osoba. Moguće su povremene, blaže reakcije na promjenu u vidu glavobolje, dekoncentracije, umora. Opšta slika dodatno će se popraviti sa noćnim satima.

Sutra će prijepodne uglavnom biti sunčano vrijeme. Poslijepodne porast oblačnosti u Bosni može uvjetovati lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od sedam do 13, a najviša dnevna od 16 do 21, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 23 stepena.

U srijedu će prijepodne biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se sjevernim i zapadnim područjima uz povremenu kiši. Poslijepodne uz povećanje oblačnosti, u većem djelu Bosne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od šest do 12, na jugu do 14, a najviša dnevna od 14 do 20, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 24 stepena.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.