Ponedjeljak, 29.05.2023.
Posjetioci mogu kupiti zanimljive stvari po niskim cijenama
FOTO: Anadolija

Danas u Sarajevu Bazar dobre volje: Prikupljena sredstva namijenjena za dječije užine

Sredstva će biti usmjerena prvenstveno u projekt "Užine", u sklopu kojeg humanitarna organizacija ”Pomozi.ba” osigurava užine za djecu čiji roditelji nisu u mogućnosti izdvojiti mjesečno 10 KM kako bi njihovi mališani imali obrok u školama

U prostorijama Udruženja Pomozi.ba u Sarajevu jutros je počeo humanitarni ”Bazar dobre volje”, a kojeg su i ovaj put podržali brojni građani.

Maja Arslanagić, PR Udruženja Pomozi.ba, kazala je kako humanitarni bazar tradicionalno organiziraju jedne subote u mjesecu.

Kao i svaki put do sada cijene knjiga, odjeće, obuće, nakita, kućnih potrepština, igračaka i drugih stvari su simbolične, počevši već od 0,50 KM.

-Mi smo već sada zadovoljni. Za samo nekoliko sati jako puno ljudi je prošlo kroz naše prostorije. Nadamo se da će tako ostati i do zatvaranja. Sav novac će biti namijenjen za projekat Užine. Radi se o projektu u sklopu kojeg se mi trudimo da osiguramo što veći broj užina za djecu iz socijalno ugroženih područja iz ruralnih dijelova BiH, gdje ti roditelji zaista nisu u mogućnosti izdvojiti ni 10 KM, koliko je potrebno da njihovi mališani svaki dan imaju školsku užinu - rekla je Arslanagić.

Projektom je obuhvaćeno 1.500 mališana, a nadaju se da će moći pomoći i većem broju djece.

Pojasnila je kako taj projekt svi mogu podržati i pored bazara, pozivom na broj 17002, kojim se doniraju 2 KM, za četiri užine.

Projekt je moguće podržati i donacijama na račune humanitarne organizacije Pomozi.ba.

Posjetioci mogu kupiti zanimljive stvari po niskim cijenama i time pomoći nekome, ali i donirati sve ono što im ne treba, a što se može koristiti na narednim bazarima.

Adresa organizacije ”Pomozi.ba” je Dr. Fetaha Bećirbegovića 8, a bazar će trajati do 16 sati.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh