open-navfaktor-logo
search
Do 16 sati
Danas u Sarajevu Bazar dobre volje: Prikupljena sredstva namijenjena za dječije užine
Sredstva će biti usmjerena prvenstveno u projekt "Užine", u sklopu kojeg humanitarna organizacija ”Pomozi.ba” osigurava užine za djecu čiji roditelji nisu u mogućnosti izdvojiti mjesečno 10 KM kako bi njihovi mališani imali obrok u školama
16.11.2019. u 12:26
get url
text
Bazar dobre volje, pomozi.ba

U prostorijama Udruženja Pomozi.ba u Sarajevu jutros je počeo humanitarni ”Bazar dobre volje”, a kojeg su i ovaj put podržali brojni građani.

Maja Arslanagić, PR Udruženja Pomozi.ba, kazala je kako humanitarni bazar tradicionalno organiziraju jedne subote u mjesecu.

Kao i svaki put do sada cijene knjiga, odjeće, obuće, nakita, kućnih potrepština, igračaka i drugih stvari su simbolične, počevši već od 0,50 KM.

-Mi smo već sada zadovoljni. Za samo nekoliko sati jako puno ljudi je prošlo kroz naše prostorije. Nadamo se da će tako ostati i do zatvaranja. Sav novac će biti namijenjen za projekat Užine. Radi se o projektu u sklopu kojeg se mi trudimo da osiguramo što veći broj užina za djecu iz socijalno ugroženih područja iz ruralnih dijelova BiH, gdje ti roditelji zaista nisu u mogućnosti izdvojiti ni 10 KM, koliko je potrebno da njihovi mališani svaki dan imaju školsku užinu - rekla je Arslanagić.

Projektom je obuhvaćeno 1.500 mališana, a nadaju se da će moći pomoći i većem broju djece.

Pojasnila je kako taj projekt svi mogu podržati i pored bazara, pozivom na broj 17002, kojim se doniraju 2 KM, za četiri užine.

Projekt je moguće podržati i donacijama na račune humanitarne organizacije Pomozi.ba.

Posjetioci mogu kupiti zanimljive stvari po niskim cijenama i time pomoći nekome, ali i donirati sve ono što im ne treba, a što se može koristiti na narednim bazarima.

{$galerijaFotografija}

Adresa organizacije ”Pomozi.ba” je Dr. Fetaha Bećirbegovića 8, a bazar će trajati do 16 sati.

Bazar dobre volje, Pomozi.ba, 16.11.2019.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.