open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Danas u nizinama kiša, a u višim područjima snijeg
Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme pretežno oblačno. U većem dijelu zemlje u nizinama pada kiša, a u višim područjima snijeg. Na sjeverozapadu Bosne je umjerena naoblaka.
28.02.2020. u 08:18
get url
text

Jutros je najniža temperatura zraka izmjerena na Bjelašnici, minus šest, dok je najtoplije bilo u Neumu, deset stepeni.

Na Ivan Sedlu izmjereno je nula stepeni, Livnu i Sokocu jedan, Drvaru i Jajcu dva, Bihaću tri, Bugojnu, Sanskom Mostu, Širokom Brijegu, Tuzli i Zenici četiri, Banja Luci, Grudama i Sarajevu pet, Bijeljini, Gradačcu, Mostaru i Trebinju šest, a Stocu osam stepeni.

Danas jače naoblačenje sa zapada usloviće u nizinama kišu, a u višim područjima snijeg. Padavine su većinom prije podne. Poslije podne lokalno po Bosni može pasti malo kiše. U poslijepodnevnim satima većinom djelomično smanjenje oblačnosti, na jugu zemlje razvedravanje. Danas vjetrovito u cijeloj zemlji. U jutarnjim satima je jugo koje će prije podne promijenuti smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka između pet i 12 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH). 

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom prije podne i sredinom dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko sedam stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.