Nakon perioda iznimno toplog vremena, već danas u neke dijelove zemlje stiže osvježenje. Kazao nam je to Ibrahim Hadžismajlović, meteorolog u Federalnom hidrometeorološkom zavodu, dodajući da se u centralnim, istočnim i sjevernim područjima BiH danas očekuju pljuskovi, praćeni grmljavinom.

- Prvi dan vikenda obilježit će nestabilno vrijeme. Kiša, pljuskovi, grmljavina prijepodne očekuju se na krajnjem sjeverozapadu Bosne, dok će se u poslijepodnevnim satima kiša proširiti na veći dio zemlje. Temperature, kao i danas, od 27 do 34 stepena Celzijusa. U nedjelju omjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša, praćena grmljavinom, zahvatit će veći dio zemlje, a takvo vrijeme zadržat će se skoro cijeli dan. Drugog dana vikenda temperature će biti nešto niže, od 22 do 28 u Bosni, a u Hercegovini do 31 stepen Celzijusa – kazao je Hadžismajlović.

Kiša će se, kako nam rekoše u Federalnom hidrometeorološkom zavodu, zadržati i prva dva dana naredne sedmice, a onda nam se ponovo vraća lijepo vrijeme i više temperature, koje će prelaziti 30. podiok.