open-navfaktor-logo
search
Mogući pljuskovi
Danas u BiH sunčano, kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana
U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, dok se od utorka najavljuje naoblačenje.
16.08.2021. u 08:39
get url
text

Vjetar umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od 18 do 24 stepena Celzijusova, na jugu do 26, a dnevna od 35 do 41. U Sarajevu sunčano, jutarnja temperatura oko 19, dnevna oko 36.

U utorak se očekuje naoblačenje sa zapada koje će u Bosni usloviti pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Širom zemlje su mogući prolazni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. U jutarnjim satima kiša je moguća na području Krajine i sjevera Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine.

U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar veći dio dana južnog smjera, a poslije podne mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 35.

U srijedu prijepodne se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Lokalno uz kratkotrajan pljusak. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti sa zapada prema istoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27, na jugu zemlje do 32 stepena Celzijusova.

U četvrtak u Bosni mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama će biti i magle u jutarnjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29, na jugu zemlje do 33 stepena, zaključuju iz Federealnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.