open-navfaktor-logo
search
Prognoza meteorologa
Danas u BiH kiša, na planinama snijeg: Evo kako će vrijeme biti sutra i tokom vikenda
U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme.
02.12.2021. u 07:19
get url
text

U jutarnjim satima kiša se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim dijelovima. U planinskim područjima sa susnježicom i snijegom.

Intenzivnije padavine u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni.

Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između tri i osam, na jugu zemlje do 10, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 13 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Jutarnja temperatura oko tri, najviša dnevna oko osam stepeni Celzijusa.

Opća slika će, uz povremeno jače udare juga, tokom dana biti lošija na zapadu i u Hercegovini, pretežno zbog izraženije nestabilnosti, a u poslijepodnevnim satima pogoršat će se u cijeloj zemlji.

Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se pojačavati. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Sutra u našoj zemlji oblačno vrijeme. U nizinama prijepodne sa kišom i susnježicom koja će preći u susnježicu i snijeg, osim na jugu zemlje. U višim područjima će padati snijeg.

Intenzivnije padavine u Hercegovini, a u Bosni i povećanje snježnog pokrivača.

Vjetar slabi i prijepodne postepeno mijenja smjer sa juga na sjever.

Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i pet, na jugu zemlje do osam, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu do 10 stepeni Celzijusa.

U subotu umjereno do pretažno oblačno vrijeme. U večernjim satima u centralnim i sjevernim područjima i sa slabom kišom, a u višim područjima i sa slabim snijegom.

Jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i dva, na jugu zemlje do pet, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus jedan i pet, na jugu do osam stepeni Celzijusa.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom.

Jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i dva, na jugu zemlje do pet, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus jedan i pet, na jugu do devet stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.