open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Danas temperatura i do 31 stepen, u drugom dijelu dana pljuskovi
Danas će u našoj zemlji biti sunčanije prijepodne. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su mogući u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne, te na istoku, jugoistoku i sjeveru Hercegovine.
12.06.2021. u 08:38
get url
text

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

Slično kao u proteklom periodu, uz povoljnije biometeorološke prilike, većina populacije bit će boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetjivih osoba ne bi trebale biti suviše jake. Prvi dio dana svježiji i ugodniji, nakon toga, poželjno je ne izlagati se pretjeranim naporima, obzirom da će biti toplije, mjestimično i sparno. Poslijepodnevni pljuskovi, također će povremeno kvariti ugođaj.

Sutra će u Bosni i Hercegovini veći dio dana biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima prijepodne. Glavnina padavina je u Bosni. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

U ponedjeljak više oblačnosti se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku zemlje mala do umjerena naoblaka. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.