open-navfaktor-logo
search
Pogoršanje vremena
Danas temperatura i do 29 stepeni, a onda slijede pljuskovi, problemi za meteoropate
Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
14.06.2020. u 08:48
get url
text
Kišno vrijeme

Dnevna temperatura danas će se kretati od od 23 do 29 stepeni. Jutrošnja temperatura zraka na Bjelašnici je iznosila devet stepeni. U Bugojnu i Ivan Sedlu 14, u Srebrenici 15, Sanski Mostom, i Sokocu 16. U Sarajevu i Trebinju 17, a u Livnu, Mostara i Prijedoru 18. U Doboju, Širokom Brijegu, Tuzli i Zvorniku 19. U Banjoj Luci, Grudama i Neumu 20, u Bihać i Gradačcu 22, a u Bijeljina je bilo najtoplije, 23 stepena.

Pogoršanje vremena, koje će se postepeno širiti sa zapada prema ostatku zemlje, uslovljava lošiju opštu sliku. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Hronični bolesnici trebali bi umanjiti aktivnosti. Sa noćnim satima, biometeorološke prilike dodatno će se pogoršati.

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša je moguća na zapadu Bosne. Poslijepodne i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 21, a dnevna od 18 do 25, na jugu do 27 °C.

U utorak će biti nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskvo i grmljavina očekuju s u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.