open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Danas sunčano vrijeme, tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti
Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutros je na Bjelašnici izmjereno minus 11 stepeni, u Sanskom Mostu minus pet stepeni, u Bugojnu, Grudama, Jajcu i Tuzli minus četiri stepena.
22.02.2020. u 09:04
get url
text
Vrijeme, ilustracija

Na Ivan Sedlu, u Livnu i Zenici minus tri stepena je jutros, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Biometeorološka prognoza je danas povoljna. Uz sunčane periode i nadprosječne temperature zraka tokom dana, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Preporučljivo je posvetiti nešto više pažnje odijevanju u jutarnjim satima, obzirom da će biti prohladno, primjerenije zimskom periodu.

Sutra se u većem dijelu zemlje prognozira sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Više oblačnosti je moguće na području Krajine i sjevera Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i dva stepena na jugu zemlje do pet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C.

U ponedjeljak, u većem dijelu zemlje prijepodne bit će oblačno vrijeme. Po Bosni će padati i kratkotrajna slaba kiša. Poslijepodne smanjenje oblačnosti. Na jugu zemlje zadržat će se sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 12°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.