open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Danas sunčano uz umjerenu oblačnost
U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne ima magle
07.09.2018. u 08:35
get url
text
U Sarajevu je jutros sunčano

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica i Sokolac 8; Bugojno 11; Ivan-sedlo i Livno 12; Jajce, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 13; Banja Luka, Bihać, Bijeljina i Zvornik 15; Doboj 16; Brčko, Stolac i Trebinje 17; Gradačac 18 i Mostar 19 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 2 hPa je manji od normalnog i raste. 

U BiH će danas preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima bit će magle i niske naoblake. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura između 23 i 29 stepeni.

U Sarajevu prijepodne će biti sunčano. U drugoj polovini dana više oblačnosti. U poslijepodnevnim i večernjim satima na širem području grada se očekuju pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.