open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Danas sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku
Po kotlinama i uz riječne tokove jutros je bilo magle ili niskih oblaka
11.09.2018. u 08:44
get url
text

 

U Bosni i Hercegovini je jutros sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8.00 sati iznosile su: Bjelašnica i Sokolac 6 stepeni, Bugojno, Livno, Sarajevo i Srebrenica 11, Ivan-sedlo i Tuzla 12, Bihać, Doboj, Jajce, Sanski Most i Zvornik 13, Bijeljina 14, Banja Luka i Prijedor 15, Brčko 16, Gradačac i Stolac 17, Trebinje 18 i Mostar 20 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 953 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima, a i prije podne, po kotlinama u Bosni će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

U Sarajevu će biti pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.