open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Danas sunčano, u narednim danima oblačno sa kišom, u višim područjima snijeg
U Bosni i Hercegovini jutros je vedro.
24.02.2022. u 09:22
get url
text

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -9; Sokolac -7; Drvar -6; Bugojno -5; Grude, Livno, Sanski Most, Zenica -4; Jajce -3; Banja Luka, Bihać, Prijedor, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla -2; Bijeljina, Doboj -1; Trebinje 3; Gradačac 4; Mostar 7; Neum 8; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952 hPa, za 10 hPa je viši od normalnog i stagnira.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab u Bosni istočni i jugoistočni, a u Hercegovini sjeverni. Dnevna temperatura od 9 do 15, na jugu do 17 °C.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 11 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost preovladavat će u petak, 25. februara. Poslijepodne se očekuje naoblačenje na sjeverozapadu Bosne, a do kraja dana ili tokom noći i u ostatku zemlje.

Tokom poslijepodneva padavine u Krajini, a tokom noći u većem dijelu Bosne. U nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima susnježica ili snijeg. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slab jugo. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 16 stepeni.

U subotu će biti oblačno vrijeme. U Bosni se očekuje kiša ili susnježica u nizinama, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini padavine prema kraju dana ili tokom noći. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 7, a dnevna od 1 do 7, na jugu do 11 stepeni.

Oblačno sa kišom ili susnježicom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom očekuje se i u nedjelju. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 11 stepeni. 

U ponedjeljak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno i lokalno sa slabim padavinama. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu do 3, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.