open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Danas sunčano, temperatura do 26 stepeni
Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom.
19.10.2022. u 08:19
get url
text

Vjetar prijepodne slab promjenjivog smjera, a poslijepodne slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temparatura od 18 do 23, na jugu do 26 stepeni.

Biometeorološka prognoza je povoljna, duži sunčani intervali i postepeni rast temperatura, pozitivno će djelovati na opću sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog prohladnog vremena i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana.

U Bosni će sutra biti pretežno oblačno prijepodne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U Hercegovini sunačanije. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10, na jugu zemlj do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje od 22 do 25 stepena.

U petak će Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka većinom između tri i devet, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.