Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar slab, u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna temperatura oko 27 stepeni.

Slično kao u dane vikenda, uz povoljne biometeorološke prilike većina ljudi će danas biti boljeg raspoloženja. Preporučljivo je slojevito se obući, s obzirom na to da će nakon svježeg jutra tokom dana biti toplije. Sa približavanjem noći, kod osjetljivih osoba moguće su manje poteškoće kao posljedica približavanja promjene vremena. 

Sutra sunčano prijepodne. U drugoj polovini dana umjereno naoblačenje. Jače naoblačenje sa sjevera u noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. U srijedu umjereno do pretežno oblačno sa kišom. U jutarnjim satima padavine se očekuju u sjevernim područjima, a tokom dana padavine se očekuju i u ostalim djelovima. U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne sa kišom, a tokom dana postupan prestanak padavina.