open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Danas sunčano, a od sutra kiša i jaki udari vjetra
Danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama prijepodne će biti dosta magle koja se lokalno može i druže zadržati. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C.
31.10.2021. u 08:34
get url
text

Na Sokocu je jutros bilo najhladnije, minus šest stepeni, u Bugojnu je bilo minus dva.

Što se tiče biometeorološke prognote, nakon prohladnog, mjestimično maglovitog prijepodneva, danju ugodnije, sa porastom temperatura i dužim sunčanim periodima. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme provedete na otvorenom, po mogućnosti van gradske sredine. Poželjno je ne izlagati se jačim fizičkim naporima. Opšta slika će, većim dijelom dana, biti ljepša u Hercegovini.

Sutra je po kotlinama u Bosni prijepodne magla. Tokom dana postepeno naoblačenje koje će u noći na utorak uvjetovati kišu. U večernjim satima povremeno jaki udari juga na zapadu i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i tri °C, na jugu zemlje od šest do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

U utorak prijepodne oblačno sa prolaznom kišom u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana djelomično smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Prijepodne i sredinom dana povremeno u Bosni će biti i jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C.

U srijedu slijedi novo naoblačenje koje će usloviti jaču kišu uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno slabija kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Dalje jačanje juga u noći na četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10°C, na jugu zemlje do 14°C.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.