open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Danas se očekuju lokalni pljuskovi, kakvo će vrijeme biti narednih dana
U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno, a u Bosni prolazno i pretežno oblačno vrijeme.
26.04.2022. u 08:35
get url
text

Od sredine dana prema večernjim satima širom Bosne i sjeveru Hercegovine se očekuju lokalni pljuskovi sa slabom grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 stepena.

U Sarajevu umjerena naoblaka. Više oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko šest, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

U srijedu u Bosni se prije podne prognozira se naoblačenje koje će od sredine dana prema večernjim satima uvjetovati pljuskove. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima naoblačenje se očekuje na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24 stepena Celzijusa, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U četvrtak se očekuje pretežno oblačno se prognozira u Bosni i sjeveru Hercegovine. Lokalno će padati slaba kiša, u poslijepodnevnim satima u Bosni i sa pljuskovima. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.