open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Danas pretežno sunčano, kako će biti narednih dana
Danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme.
30.10.2022. u 08:35
get url
text

Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 27 stepeni.

Biometeorološka prognoza je povoljna. U Bosni su mogući manji problemi usljed jutarnje magle i nešto izraženije naoblake, u Hercegovini toplije i ugodnije, sa dužim sunčanim intervalima. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije tokom prijepodneva, ne izlagati se pretjeranim naporima. Preporučljivo je slojevito odijevanje. Sa dolaskom noći svježije, čemu bi također trebalo posvetiti pažnju i po potrebi djelimično reducirati boravak na otvorenom.

Sutra će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U utorak će i našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.