open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Danas pretežno sunčano, efekti svježine izraženiji u unutrašnjosti zemlje
Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima biće magle ili niske naoblake po kotlinama u centralnim i istočnim područjima.
07.08.2021. u 08:35
get url
text

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Djelimično osvježenje, uz povremenu naoblaku i nešto niže temperature zraka u večernjim satima, ugodno će djelovati na većinu populacije. Efekti svježine biće izraženiji u unutrašnjosti zemlje. U drugom dijelu dana moguć je pojačan osjet sparine, stoga je preporučljivo ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, te posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

Sutra će u našoj zemlji biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

U ponedjeljak u Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sa umjerenom oblačnosti. Poslijepodne su mogući pljuskovi sa grmljavinom na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

U utorak u Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčano sa umjerenom oblačnosti. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.