open-navfaktor-logo
search
Očekuje se dolazak Čovića
Danas posebna sjednica NSRS-a o političko-ekonomskoj situaciji u BiH
Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) za danas je zakazao posebnu sjednicu s jednom tačkom dnevnog reda:  političko - ekonomska situacija u Bosni i Hercegovini.
01.02.2022. u 07:56
get url
text

Predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović ranije je uputio poziv predsjednicima SDA Bakiru Izetbegoviću i HDZ-a BiH Draganu Čoviću da prisustvuju i obrate se na ovoj sjednici.

- Uvjereni smo da bi vaše učešće na posebnoj sjednici NSRS dalo značajan doprinos razvijanju dijaloga i iznalaženju najprihvatljivijih rješenja za BiH - naveo je Čubrilović u pismu.

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović odgovorio je da neće prisustvovati ovoj sjednici, navodeći da je "iznalaženje najprihvatljivijih rješenja za državu Bosnu i Hercegovinu" stvar državnih institucija, a ne entitetskih, i može biti razmatrano samo u Parlamentarnoj skupštini BiH i ostalim nadležnim državnim institucijama.

Dodao je da Stranku demokratske akcije u NSRS-u predstavlja niz veoma iskusnih i sposobnih poslanika koji mogu dati konstruktivan doprinos rješavanju situacije u kojoj se kao društvo i država nalazimo, ali samo u dijelu koji se odnosi na entitet RS - naveo je Izetbegović u odgovoru na Čubrilovićev poziv.

Očekuje se da će lider HDZ-a BiH Dragan Čović prisustvovati sjednici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.