open-navfaktor-logo
search
Na Dodikov zahtjev
Danas posebna sjednica NSRS-a: Na dnevnom redu ocjena rada Valentina Inzka
Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a održat će se danas sa početkom u 12 sati, a na njoj će se raspravljati o radu visokog predstavnika Valentina Inzka.
10.03.2021. u 08:14
get url
text

Zakazana je na zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, a predloženo je razmatranje jedne tačke dnevnog reda: "Ocjena rada visokog predstavnika, primjena Aneksa X Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH u periodu razgovora o imenovanju novog visokog predstavnika".

Na današnjoj sjednici kolegij NSRS-a je odobrio obraćanje Dodika u trajanju od 90 minuta. Svi predsjednici parlamentarnih političkih partija koji imaju potrebu da se obrate na sjednici moći će do sutra u 10 sati da podnesu pismeni zahtjev.

Iz SDS-a su jučer poručili da neće da neće podržti ovu predstavu Milorada Dodika, odnosno da neće davati legitimitet lažnoj politici Dodika čiji je, kako su naveli, jedini cilj manipulacija vlastitim narodom.

Miladin Stanić, šef Kluba zastupnika SDS-a, je kazao da očekuje da će današnja sjednica ličiti na sve prethodne sjednice u kojima Dodik vrijeđa narodne zastupnike, psuje ih i priča kako ih prisluškuje i na sve će ličiti osim na ozbiljnu raspravu.

.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.