open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Danas oblačno, u istočnim područjima slaba kiša
Danas će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša povremeno može padati u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano.
15.10.2021. u 08:18
get url
text

Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 11°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C.

Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti u Hercegovini, stoga bi se uz duže sunčane intervale, većina populacije trebala osjećati ugodnije. U Bosni stabilnije, ali i dalje sa niskim temperaturama, posebno tokom jutra. Danju, uz blago zatopljenje, pri tome i konstantno umjereno sjeverno strujanje, što će dodatno pojačavati osjet hladnoće. Poželjno je posvetiti više pažnje odijevanju i reducirati aktivnosti.

Sutra će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša povremeno može padati u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini će biti pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet stepeni, na jugu zemlje do deset. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između šest i 11°C, na jugu zemlje od 18 stepeni.

U subotu će u prvom dijelu dana preovladavati oblačno u Bosni. U jutarnjim satima malo kiše će može pasti u istočnim i sjeveroistočnim područjima. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 19°C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme u Bosni, u Hercegovini uglavnom sunčano. Najniža jutarnja temperatura između jedan i pet stepeni, na jugu zemlje do deset. Najviša dnevna temperatura zraka do 20°C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.